English (United Kingdom) Hungarian (formal)

Termékeink:

Új termék!

medal   6cm x 6cm-es bronz medál.

murena gumiuszony
a murena gumiuszony

A murena gumiuszony formája, mérete, keménysége és anyaga a búvárúszás sportágban több évtizedes tapasztalatok alapján lett kifejlesztve, az emberi test anatómiáját figyelembe véve. A cél a gyors- és delfin lábtempók biomechanikájához tökéletes harmónia,valamint az úszásnemek kartempóihoz tökéletes illeszkedés. Ezt a célt 100%-osan sikerült elérni az optimális rugalmasságú gumikeverékkel, mely a mozgás során teljesen felveszi a lábfej hajlását, a tempók amplitúdóját és frekvenciáját.A gyártó cég gumiöntő mesterei nagyot alkottak a keverék kikísérletezése során. Az eredmény maximális teljesítmény és tartósság, kompromisszumok nélkül.
Az uszony formája, valamint a tollán található merevítő, vízelvezető bordák egyedülálló stabilitással és hidrodinamikai tulajdonsággal ruházzák fel a terméket.
A lábrész kialakítása a tökéletes delfin- és gyors lábtempó ideális bokapozíciójára kényszerít. Hajlékony bokájúak rögtön ráéreznek az ideális technikára, míg a merevebb bokaizülettel rendelkezők gyakorlatilag minden egyes lábtempó alkalmával igen hatékony talpirányú bokanyújtó gyakorlatot is végeznek, mely az elülső sípcsonti izmokra is erőteljes nyújtó hatással van.

Négy méretben érhető el a termék. Az egyes méretű uszony 32-35-ös, a kettes 36-39-es lábra, a hármas 40-44-es, míg a négyes 44-47-es lábméretre megfelelő. A pánt rugalmassága révén több méret is könnyen áthidalható, mivel alkalmazkodik a láb formájához. Az ideális méret különböző vastagságú neoprén zoknikkal is korrigálható. Kínálatunkban szerepel mindhárom méretű uszony tépőzáras változata is, mely a tartósságot és a teljesítményt nem befolyásolja, de általa az uszony mérete pontosabban személyre szabható. Anyaga teljes mértékben gumi, mely az ideális rugalmasságot és élettartamot szavatolja.

Az uszony 2 nehézségi fokozattal rendelkezik. Az I. a könnyebb, ez esetben a murena felirat kerül felülre, a lábfejünkre. A II. a nehezebb, az "igazi" fokozat, mikor a murena felirat a talpunk alá kerül.
Az I. fokozatban jóval könnyebb az uszonyt lefelé nyomni, a felfele húzó fázis több erőt igényel. Ezt a fokozatot nagyon merev bokaizülettel rendelkezőknek, vagy gyakori lábikra és talpgörcs esetén ajánljuk.
A valódi teljesítményt és fejlesztő hatást azonban az uszony II. fokozatával tudjuk kihasználni. Az emberi test anatómiájából adódóan lefelé rúgni sokkal erősebben tudunk, mint felfelé húzni. Gondoljunk csak bele, hogy egy focilabdát hogyan tudunk erősebben megrúgni (messzebbre) előre leszorított lábfejjel, vagy hátrafelé sarkazva? Természetesen leszorított lábfejjel előre lőhetünk hálószaggató bomba gólt. És ezzel el is árultam termékünk egyik titkát, mellyel bombasztikus gólt rúg, míg más uszonyok hátrafelé öngólt sarkaznak.

Javítása egyszerű, gyors és olcsó, használati értéket nem befolyásol. Szakadás esetén SC 2000 típusú ragasztóval végzett szakszerű javítással még további 10 éven át is boldogíthatja tulajdonosát, akár mindennapi használat mellett.

ugras a tetejere


murena gumiuszony
Képek az uszonyról és a pipáról használat közben

murena légzőcső
a murena légzőcső

A légzőcső egy fantasztikusan sokoldalú eszköz, mely egyben nagyon egyszerű is. A különböző úszásnemek technikájának javítására rendkívül alkalmas. Figyelmét az úszó teljes egészében a kiemelt mozdulatra fókuszálhatja. Külön lábtempók gyakorlásánál jóval hatékonyabb az úszódeszkával végzett feladatoknál, mert pontosan olyan testhelyzetben végezheti az úszó a lábtempót, amely testhelyzet az adott úszásnemre jellemző. Például deszkára támaszkodva, kitett fejjel gyorslábazni teljesen más biomechanikát jelent, mint a gyorsúszás közbeni karhoz kapcsolt lábtempó.
Légző gyakorlatok egész sora végezhető, elnyújtott ki- és belégzés, akár a légző nyílás szűkítésével komoly terhelést adva felhasználójának. Úszásoktatásban meggyorsítja a tanulást. Videónkon rengeteg gyakorlat látható a légzőcsővel uszony nélkül és uszonnyal egyaránt.

A pipa két méretben kapható. A kisebb átmérőjű modellt gyerekek használják 12 éves korig. A nekik tervezett cső átmérője megfelelő mennyiségű levegő átjutását biztosítja és megkönnyíti a víz kifújását. A nagyobb átmérőjű csövet 12 éves kor felett a felnőtt élversenyzőkkel bezárólag használják. Átmérője az optimális be- és kilégzésre, valamint a közegellenállásra lett fejlesztve. A légzőcsövekhez csutorát nem árusítunk, mivel teljesen tönkreteszi a helyes légzéstechnikát, nagy mértékben csökkenti a sportteljesítményt,illetve nagy sebességű úszásnál zavaró rezgéseket kelt, instabilítást okoz. Továbbá fejesugrásnál is rendkívül zavaró.

ugras a tetejere